Spring til indhold

Debatten

Denne side er åben for indlæg fra medlemmerne i Landsbylauget.

Har du forslag til kommende aktiviteter?

Har du ideer til hjemmesiden, eller andet som du gerne vil fortælle om af fælles interesse? Så har du mulighed her!

Første gang du skriver, skal du godkendes som skribent, næste gang kommer det på hjemmesiden med det samme. (Hilsen fra webmaster)

[events_fullcalender]

1 tanke om “Debatten”

  1. Venner af naturen og livet på landet

    Godt liv i “Vilde vidunderlige Danmark”

    Da du lige som os også holder af at nyde livet derude i vores vilde vidunderlige natur og gerne fortæller om oplevelserne, vil vi gerne lige ønske dig og jer et rigtigt godt liv og alt godt fremover. Naturen giver lise til krop og sjæl. Det er rart at have i et frirum hvor virusproblemer ikke er så hæmmende for vore udfoldelsesmuligheder. Under naturtemaet “Vilde vidunderlige Danmark” hyldes vores vilde natur, og i debatten om biodiversitet sættes positivt fokus på en varieret oplevelse. I den forbindelse er det relevant at opmuntre med formidling af autentiske fortællinger om naturen og livet på landet på en tid, hvor livet også var lidt anderledes, dog på en nogen anden måde.

    Positive fortællinger om naturen og om livets vante gang på en lille bondegård tæt ved en tørvemose på den tid da seniorer var børn og arbejdet var lidt mere besværligt, er temaet i bogen ”Den lille bondegård ved mosen” – ISBN 978-87-7190-975-3. – Det var tiden, hvor økologi var en helt naturlig ting, da der ikke var råd til kemiske sprøjtemidler, megen kunstgødning og den slags – tiden hvor der manuelt blev høstet med leen hele vejen rundt om kornmarken før, der skulle høstes med selvbinderen, så intet af det dyrebare korn gik til spilde – tiden hvor traktoren så småt begyndte at afløse hesten som trækkraft rundt omring på bondegårdene – og tiden hvor køerne fik lov til at græsse lidt græs langs markvejen, når de blev hentet hjem til malkning.

    I bogen fortælles om mennesker og dyr og ikke mindst også om naturen. Lidt mere specielt beskrives især den store betydning tørvemosen havde for lokalbefolkningen på den tid. Tørvemosen vil sikkert fortsat bestå, men de kulturelle præg og minder, der viser hvordan mennesket ved slid og flid påvirkede landskabet, udviskes efterhånden. I bogen fortælles blandt andet om arbejdet i mosen i forbindelse med tørvene om græsning af kreaturerne og så videre, såvel som om rekreative aktiviteter og fornøjelser som leg, lystfiskeri og interessante vandreture, hvor mosens specielle planter og dyr kunne betragtes på nært hold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *